24 beste restaurants in Santorini van fine dining tot gyros (2024)

Aan goede restaurants in Santorini geen gebrek! Als je wilt kun je iedere avond naar een fine dining restaurant met een geweldig uitzicht of een verfijnde menukaart. Wissel je avonden in Santorini af met Michelin-ster waardige restaurants en authentieke gezellige tavernes waar ze de lekkerste Griekse gerechten serveren. Alleen al voor het eten had ik zelf nog wel een week op Santorini willen blijven! Tijdens mijn laatst trip was ik nu zo druk met van restaurant naar restaurant hoppen dat ik eigenlijk maar weinig tijd had om lekker te relaxen bij het zwembad van ons prachtige Andronis Boutique Hotel. Misschien wel het mooiste hotel waar ik ooit logeerde! In dit hotel kun je overigens ook géweldig eten bij de twee bijbehorende restaurants. Die zijn wel iets prijziger dus leuk om te boeken voor die ene speciale avond!

10 Goede restaurants in Oia

Mijn favoriete stadje in Santorini is toch wel Oia. Je hebt er ontzettend veel leuke restaurants die bijna allemaal een mooi uitzicht hebben op de caldera. Maar sla ook zeker de restaurants achter het wandelpad langs het water niet over. Die zijn minstens zo leuk en lekker!

24 beste restaurants in Santorini van fine dining tot gyros (1)

Lauda: Reserveer de tafel aan de rand van het terras voor het allermooiste uitzicht. Bij Lauda wordt je van begin tot het eind van je diner in de watten gelegd. Dit is één van de restaurants in het Andronis hotel waar ik logeerde. Goddelijk eten dat opgemaakt is als een schilderij zo mooi. Op de kaart vind je Griekse en Mediterrane smaken terug. Een tasting menu kost rond de € 100,-, niet goedkoop maar foodies zullen het weten te waarderen. Zó romantisch is het daar!

24 beste restaurants in Santorini van fine dining tot gyros (2)

Roka: Dit gezellige restaurant zit iets verder van het bekende voetpad van Oia af. Het zou daarom zomaar kunnen dat je even moet zoeken! Gewoon de bordjes volgens met Poka erop (why!?) en je komt vanzelf bij de azuurblauwe ingang van Roka. Eenmaal binnen is het alsof je aanschuift in eenhuiskamer zo knus. Je eet er heerlijke mezze!

24 beste restaurants in Santorini van fine dining tot gyros (3)

Pelekanos: Dit restaurant kom je vanzelf tegen als je het wandelpad in Oia afloopt richting het oude kasteel. Binnen ziet het er niet zo bijzonder uit, maar boven op het witte dakterras zit je heerlijk met uitzicht op zee. Hier eet je authentieke Griekse en Mediterrane gerechten en de menukaart wisselt met de seizoenen.

24 beste restaurants in Santorini van fine dining tot gyros (4)

Meltini:Dit kleine restaurant met een super cute rooftop vond ik een van de leukste restaurants waar ik tijdens mijn reis naar Santorini ben geweest. Een authentieke Griekse taverne in een moderner jasje dat net achter de drukke promenade ligt. Misschien wil je ’s avonds liever uitzicht op zee hebben, dan moet je een tafeltje boven reserveren. Voor lunch zit je ook heerlijk binnen in de airco. Vraag de staff zeker naar de specialiteiten zie ze buiten de kaart om hebben en geniet van de lekkere mezze. Reserveren is een must.

24 beste restaurants in Santorini van fine dining tot gyros (5)

Passaggio:Ga je er een dag op uit in Oia? Start dan met een ontbijt bij Passaggio aan het begin van de promenade. Een leuk tentje voor ontbijt óf om ’s avonds een co*cktail te drinken. Ik zou er niet gaan lunchen, daarvoor zijn er leukere spots. Maar met een frappé is het in de ochtend op het dakterras goed toeven.

24 beste restaurants in Santorini van fine dining tot gyros (6)

Catch:Op een van de laatste avonden in Santorini zijn we lekker gaan eten bij dit hippe restaurant dat net achter de boulevard zit. Ze hebben een dakterras met uitzicht op zee, maar om daar te zitten moet je wel van te voren reserveren. Helaas waren wij te laat, maar beneden zit je ook gezellig met als middelpunt de grote bar. Op de menukaart van Catch Santorini staat modern Grieks eten en veel lekkere visgerechten die dagvers gevangen zijn zoals de naam al doet vermoeden.

24 beste restaurants in Santorini van fine dining tot gyros (7)

Lycabettus: Zo aan een romantisch tweepersoons tafeltje ophet uiterste puntje van het terras dan denk je direct dat deze avond voor altijd zou moeten duren. Je kunt bij Lycabettus á la card dineren, maar ook een tasting menu kiezen met bijpassende wijnen. Het eten is misschien wel van het hoogste niveau op heel Santorini. En daar hangt een prijskaartje aan, dus vergeet je creditcard niet ;-).

24 beste restaurants in Santorini van fine dining tot gyros (8)

Pito Gyros:Als je ergens wilt toegeven aan je gyros cravings tijdens een reis in Santorini dan is het bij Pito Gyros. Zorg dat je op tijd gaat, want op=op. Het kan zomaar zijn dat er bij deze snackbar een rij staat. En dat zegt wat! Uit ervaring kan ik vertellen dat je hier zeker langs moet gaan voor wat guilty pleasure junkfood.

24 beste restaurants in Santorini van fine dining tot gyros (9)

Dimitris Ammoudi:Kijk bij het kasteel van Santorini eens omlaag en je ziet een oud vissershaventje liggen dat Hammoudi Bay heet. Daal het ezelpad af en je bent omringd door gezellige visrestaurantjes. Tip als je hier gaat eten: reserveer ongeveer een uur voor zonsondergang en zorg dat je een tafel hebt direct aan het water. Je zult niet teleurgesteld worden door het schouwspel. Mits het helderweer is natuurlijk!

24 beste restaurants in Santorini van fine dining tot gyros (10)

Black Rock Restaurant:De ligging van restaurant Black Rock is net als de meeste andere restaurants in Oia zo mooi. Met uitzicht op de caldera en ’s avonds magisch verlicht. Als ik nu terugdenk aan de romantische etentjes in Oia dan krijg ik direct heimwee!

3 Beste restaurants in Pyrgos

Het dorpje Pyrgos is het hoogste van het eiland en je hebt er in de buurt een aantal erg goede restaurants die je eigenlijk niet mag missen als je naar Santorini gaat.

24 beste restaurants in Santorini van fine dining tot gyros (11)

Metaxi-Mas:Ik geloof niet dat er een ander restaurant is in Santorini dat mij vaker is aangeraden dan Metaxi Mas. En dat is niet omdat het heel hip is, maar juist omdat het écht authentiek is en een van de weinige restaurants waar je tussen de locals zult zitten in het hoogseizoen. Dit restaurant is zo populair dat reserveren een must is. Zeker voor lunch als het grotere terras gesloten kan zijn. Wij hadden geluk dat er er heel vroeg waren en nog net een laatste tafeltje buiten konden krijgen. Wat een feestje. Pure gerechten zonder opsmuk. Volgende keer ga ik hier zeker weer terug! Tip: laat je niet door Google Maps de verkeerde kant op sturen, parkeren doe je bij het kerkje dat boven Metaxi Mas ligt.

24 beste restaurants in Santorini van fine dining tot gyros (12)

Selene: Dit restaurant is een klassieker in Santorini. Het bestaat al 30 jaar! Begonnen in Fira, maar het restaurant zit nu iets buiten Pyrgos. Reserveren is een must in het hoogseizoen, want het aantal couverts is beperkt. En het eten? Dat is zo goddelijk! De gerechten zien er niet alleen prachtig uit, maar de smaakcombinaties zijn al even goed. Tip: zorg dat je een transfer hebt zodat je ’s avonds niet meer naar je hotel hoeft te rijden ;-).

24 beste restaurants in Santorini van fine dining tot gyros (13)

Santos Winery: Als je het mij vraagt is de perfecte spot om te borrelen in Santorini de wijngaard Santos Winery. Hier kun je verschillende wijnproeverijen doen, maar ze hebben er ook erg lekkere bites bij. Van kazen tot charcuterie en de lekkerste dolmades die ik in tijden heb gegeten.

het beste Restaurant in de buurt van Vlichada:

Vlichada is een klein stadje met een jachthaven dat niet heel erg ver van de bekenden stranden Red Beach en White Beach vandaan ligt. Ben je daar naar het strand geweest of misschien wel naar deopgravingen in Akrotiri dan is Vlichada leuk om daarna iets te gaan eten.

24 beste restaurants in Santorini van fine dining tot gyros (14)

To Psaraki: Bij deze authentieke taverne is het eten verrassend lekker.Verse vis van de grill, uitzicht op zee en op de menukaart gerechten die gemaakt zijn om te delen. Simpel en eerlijk eten zoals we dat graag zien!

4 besterestaurants in Perivolos:

Rondom dit plaatsje aan de Oostelijke kant van het eiland vind je verschillende grotere hotels en genoeg restaurants om uit te kiezen. Maar natuurlijk wil je niet bij de toerist traps belanden (hoewel er overal heel veel toeristen zijn dus daar ontkom je niet aan!). De restaurants hieronder springen er nét even uit in de buurt van Perivolos!

24 beste restaurants in Santorini van fine dining tot gyros (15)

Terra Nera: Dit restaurant zit vlak achter Black Beach en is dus perfect om voordat je naar het strand gaat iets te gaan eten of juist aan het einde van een dag in de zon om te borrelen. Je kunt via hen ook een bedje huren op het strand.

24 beste restaurants in Santorini van fine dining tot gyros (16)

Forty One 41: Deze gezellige beachclub is van ’s ochtends tot ’s avonds geopend. Leuk voor koffie in de ochtend, lunch, diner of later op de avond een co*cktail aan het strand. Ze verhuren hier ook bedjes om lekker te relaxen aan het strand. Fijne spot om te relaxen en tussendoor even lekker te eten!

24 beste restaurants in Santorini van fine dining tot gyros (17)

Savvas: Nog zo’n spot om te relaxen aan het strand én lekker te eten aan het strand van Santorini is Savvas. Een restaurant met een licht interieur en veel seafood op de menukaart.

24 beste restaurants in Santorini van fine dining tot gyros (18)

To Kafenedaki Tou Emporiou:Als je hier onder de wijnranken zit te eten heb je het ultieme vakantiegevoel. Eigenlijk ligt dit restaurant niet in Perivolos, maar ongeveer zes minuten rijden vanaf het strand. Ik vond het een heel idyllische taverne met heerlijk authentiek eten!

2 Goede restaurants in Imerovigli:

Misschien wel net zo mooi als Fira en Oia, maar dan een stuk kleiner en nog pittoresker is Imerovigli. Yourlbb’s tips voor de beste restaurants in Imerovigli? Dat zijn Kapari (check ook vooral de wijnbar) en La Maison Restaurant.

24 beste restaurants in Santorini van fine dining tot gyros (19)

Kapari:Dit restaurant met uitzicht op de caldera (YES, alweer!) hoort bij het Kapari National Resort. Een mooi hotel in Imerovigli en niet ver van de hoofdstad Fira. Wat ik erg leuk vind om te zien in Santorini is dat bijna alle écht goede restaurants ook trouw blijven aan de Mediterrane en authentiek Griekse keuken. Zo ook Kapari waar ze er alles aan doen om jou een fijne avond te bezorgen vol romantiek!

La Maison Restaurant: Als je de zon achter het dorpje ziet verdwijnen is dat zo’n magisch gezicht. Het uitzicht op de caldera en de rustige zee. Geloof mij als ik zeg dat uit eten gaan in Santorini een feestje is! Bij La Maison Restaurant is het eten ontzettend lekker en de service erg goed. Er wordt heel veel gewerkt met lokale ingrediënten en de gerechten smaken even goed als dat ze er uit zien.

3 Beste restaurants in Fira

De hoofdstad van Santorini is Fira. Aan de promenade vind je lekkere restaurants voor ieder moment van de dag. Dineer je hier tijdens zonsondergang dan zul je niet teleurgesteld worden door het uitzicht.

Argo: Nog zo’n restaurant dat door heel veel mensen is aangeraden is Argo. Een authentieke taverne met lekker eten. Ze werken hier veel met lokale producten en geven daar een internationaal niveau aan. Pure gerechten die heerlijk zijn! Vraag naar een tafel op het terras aan de rand en houd er rekening mee dat je dan een paar dagen van te voren moet reserveren om rond zonsondergang te kunnen aanschuiven. Dit restaurant ligt in hartje Fira, dus je bent niet de enige toerist ;-).

24 beste restaurants in Santorini van fine dining tot gyros (20)
Koukoumavlos: Zin in een avond van fine dining?Boek dan een tafel bij Koukoumavlos voor een gastronomische avond van award wining ChefNikos Pouliasis. Ga je geen spijt van krijgen. Het interieur van het restaurant is klassiek en heeft art deco elementen. De gerechten zijn al even arty en gaan je niet teleurstellen. Wil je buiten zitten? Reserveer dan een tafel op het terras.

V-Lounge:De V-Lounge aan de promenade in Fira zou ik niet echt een restaurant noemen eigenlijk. Ik zou in ieder geval niet aanraden om hier te geen eten. Wat dan wel? Reserveer een uurtje voor de sunset de voorste bankjes voor een prime uitzicht op de zonsondergang. Bestel een flesje prosecco en genieten maar! De fingerfood is trouwens wel lekker voor bij de borrel. Wij deelden een Greek platter!

het besterestaurant in Kamari:

Ga je een dag toeren over het eiland, dan wil je natuurlijk ook de lekkere restaurants kennen buiten het bekende Oia en Fira. Misschien logeer je wel in de buurt van Kamari, maar anders moet je zeker een een pit stopmaken bij de leuke beach restaurants.

24 beste restaurants in Santorini van fine dining tot gyros (21)

Sabbia Nera Trattoria: Zoek je een lekker restaurant in de buurt van het vliegveld van Santorini? Dan ben je bij Sabbia Nera Trattoria aan het goede adres. Leuk voor een laatste lunch! En als je een late vlucht hebt dan kun je hier ook nog relaxen aan het strand als je vroeg je hotel uit moet.

Ontdek meer travelguides

Tip: Op zoek naar meer Griekenland inspiratie? Kijk dan ook eens op ilovegriekenland.nl!

24 beste restaurants in Santorini van fine dining tot gyros (2024)

FAQs

What time do people eat dinner in Santorini? ›

Regardless, traditionally, dinner in Greek homes is served at around 8-9 pm. Of course, you can eat whenever you feel like it; no one's going to stop you!

What is the dress code for Botrini's Santorini? ›

Dress Code

Smart – elegant. No shorts or sandals for men.

How expensive is Santorini to eat out? ›

It can get very expensive if you eat in either Fira or Oia, or any of the cliffside villages that overlook the volcano and caldera, in some exceptional cases up to several hundreds of euros. Having said that, you can shop around and pay less - the trick is to remember that a caldera view = more money.

What is a typical breakfast in Santorini? ›

The typical breakfast in Santorini consists of a combination of local products such as cherry tomatoes, fava beans, capers, and white eggplants. One of the most popular breakfast dishes on the island is “pitarakia,” small cheese pies made with mizithra cheese, a traditional Greek cheese.

Do you tip waiters in Santorini? ›

Current Practices. Today, tipping in Santorini is common, especially in the tourism industry. While not obligatory, it is generally expected, particularly for services such as dining, accommodations, and guided tours.

Where do the locals eat in Santorini? ›

Where to eat local in Santorini: Traditional Seaside Tavernas
  • Dolphins Seafood Restaurant: A Feast for the Senses. ...
  • Dixtia: A Taste of Authentic Santorinian Cuisine. ...
  • Loizos in Monolithos: A Culinary Oasis. ...
  • Skaramagas in Monolithos: Where Tradition Meets Innovation. ...
  • Psaraki: A Seafood Lover's Paradise.
Feb 14, 2024

What dessert is Santorini known for? ›

Known for its baklava, Melenio serves delicious traditional sweets such as walnut cake, galaktoboureko, ekmek kataifi and more.

What is the most famous thing in Santorini? ›

Stroll around Oia village

It is the most famous place in Santorini to gaze at the volcano and the sunset. Oia is a particularly beautiful spot on the caldera and offers postcard-like landscape views. It is a true labyrinth of cubic-shaped houses, whitewashed terraces, windmills, blue domes, and other amazing things.

What is the best color to wear in Santorini? ›

Earthy Neutrals: Embracing Nature Drawing inspiration from Santorini's volcanic terrain, earthy neutrals like beige, taupe, and sand tones are a wonderful choice. These shades harmonize with the island's natural elements, including the sun-soaked cliffs and rugged landscapes.

What should I wear to not look like a tourist in Greece? ›

Essential tops

A few lightweight blouses and tank tops are a must for a trip to Greece. Summer wardrobe staples like this breezy white top from Banana Republic and linen button-down from Everlane are versatile enough to wear with nearly any pair of shorts or pants you pack.

How much is a gyros in Greece? ›

Gyros (typical Greek dish of cooked meat): € 2 ( US$ 2.20) or € 3 ( US$ 3.30). Main dish at a normally-priced restaurant: € 8 ( US$ 8.70) - € 13 ( US$ 14.20). Desserts: € 3.50 ( US$ 3.80) - € 5 ( US$ 5.50). Dinner for two in a restaurant: € 40 ( US$ 43.70) (without wine).

Should I bring cash to Santorini? ›

If you have to choose one or the other, it's better to use cash in Greece. There aren't any completely cashless places, so you can always pay with cash. If you're already carrying it for tipping purposes, might as well use it as your preferred payment method.

How many euros should I take to Santorini? ›

How Much Spending Money Do I Need For Santorini?
Average Daily Spend in Santorini 82€
Currency in SantoriniEuro
Local Beer Price4€
Bottle of co*ke2€
Pizza10€

What time do they eat dinner in Greece? ›

Greeks make lunch their big meal of the day, and eat it between 2 and 3pm. Especially in summer, Greeks often head to a cafe for some ice cream around 8pm. Dinner is often a light meal, seldom eaten earlier than 9pm, but when Greeks do go out to dinner, they usually don't think of eating before 10pm.

Why is dinner so late in Greece? ›

This made sense when the first formal Greek state was formed, and the country was primarily agriculturally based. Families worked from dawn to dusk and had no choice but to enjoy their evening meals late into the night.

What time do you want to eat dinner in italian? ›

Lunch and dinner

Lunch in Italy is eaten between 12 and 2.30 pm, and dinner between 7 and 9.30 pm - the usual time also depends on the region. In general, meals tend to happen earlier in the north and later in the south.

What is the dining etiquette in Greece? ›

Whether in a restaurant or the home of a new friend there are certain rules of etiquette to follow: Don't take a seat until you are told where to sit. Don't touch your plate until the host begins eating. No elbows on the table and no hands below the table.

Top Articles
'J-Hope Isn't Limited to Bright Things': The BTS Star Breaks Down His Full-Length Solo Debut
Safelite Premium Service: Benefits, Coverage, And FAQs - CarVibeHub
Lexington Herald-Leader from Lexington, Kentucky
Sissy Hypno Gif
Bellinghamcraigslist
Yi Asian Chinese Union
Bhad Bhabie Shares Footage Of Her Child's Father Beating Her Up, Wants Him To 'Get Help'
Our History | Lilly Grove Missionary Baptist Church - Houston, TX
Does Pappadeaux Pay Weekly
Mycarolinas Login
Mission Impossible 7 Showtimes Near Regal Bridgeport Village
Wordscape 5832
Best Fare Finder Avanti
Wildflower1967
978-0137606801
Who called you from 6466062860 (+16466062860) ?
SXSW Film & TV Alumni Releases – July & August 2024
Eva Mastromatteo Erie Pa
Brett Cooper Wikifeet
Webcentral Cuny
Fraction Button On Ti-84 Plus Ce
Vrachtwagens in Nederland kopen - gebruikt en nieuw - TrucksNL
VERHUURD: Barentszstraat 12 in 'S-Gravenhage 2518 XG: Woonhuis.
Cbssports Rankings
The Weather Channel Local Weather Forecast
Dulce
Sef2 Lewis Structure
Okc Body Rub
Ecampus Scps Login
Kentuky Fried Chicken Near Me
Jayme's Upscale Resale Abilene Photos
Kroger Feed Login
CohhCarnage - Twitch Streamer Profile & Bio - TopTwitchStreamers
The Creator Showtimes Near Baxter Avenue Theatres
Half Inning In Which The Home Team Bats Crossword
About | Swan Medical Group
Pensacola 311 Citizen Support | City of Pensacola, Florida Official Website
Boggle BrainBusters: Find 7 States | BOOMER Magazine
Aliciabibs
Google Chrome-webbrowser
Sabrina Scharf Net Worth
Hireright Applicant Center Login
Pike County Buy Sale And Trade
Citizens Bank Park - Clio
Timothy Warren Cobb Obituary
Spurs Basketball Reference
855-539-4712
Workday Latech Edu
About us | DELTA Fiber
Diamond Spikes Worth Aj
Estes4Me Payroll
Honeybee: Classification, Morphology, Types, and Lifecycle
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated:

Views: 5293

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.