Geld voor een nieuwe mobiele telefoon? Waar te nemen en niet te stelen? (2024)

Die geen mobiele telefoon heeft, alsof hij niet bestaat. Het is voor de meeste mensen een essentiële metgezel. Ze gebruiken het om te bellen, berichten te schrijven, foto's te maken, een dagboek bij te houden en als werkinstrument. Zoals elk apparaat gaan ze na verloop van tijd kapot of voldoen ze niet meer aan de noodzakelijke eisen en moeten ze worden vervangen door een nieuw en beter model. Waar moet je het meenemen en niet stelen?

De ideale optie? Eigen financiën

Een nieuwe mobiele telefoon financieren met eigen geld wel de beste optie. En niet onrealistisch. Voor een paar duizend euro heb je een simpeler apparaatje, waarmee zelfs mensen met een lager inkomen kunnen besparen. Iemand krijgt hem als zakelijke telefoon, met dien verstande dat hij of zij de telefoon ook voor privédoeleinden kan gebruiken of zakelijk kan kopen. Op duurdere modellen is het moeilijker om te besparen, en vooral mensen met hogere inkomens maken kans. Als u gemiddelder bent, moet u meer tijd reserveren om te sparen. Maar je kunt je doel bereiken.

Wie geen geld heeft of wiens mobiele telefoon wordt vernietigd op een moment dat hij niet over gratis geld beschikt, kan andere wegen bewandelen.

Inruil van oud voor nieuw

door overzicht van Europa in data, dat plaatsvond in februari 2023, worden in Tsjechië elke dag 8500 telefoons verkocht en kopen mensen elke drie jaar een nieuw apparaat. Vaak gooien ze de oude in de daarvoor bestemde containers of bewaren ze thuis jarenlang in een la. Maar weet je wat? Je kunt ze proberen verkopen tegen rekening en krijg een nieuwe voor een betere prijs. Tegelijkertijd raak je een oud stuk kwijt dat nog steeds van enig nut zal zijn. Ze bevatten verschillende grondstoffen, of het nu goud of zilver is. Veel verkopers bieden u korting op een nieuw exemplaar voor uw oude telefoon. Het bedrag wordt beïnvloed door de leeftijd van het apparaat en het merk. Voor sommigen krijg je helemaal niets, maar toch is het beter als iemand het op een milieuvriendelijke manier afvoert, dan dat het op de vuilstort belandt.

Is er mobiele telefoonverhuur?

Ja. Sommige verkopers bieden maandelijks mobiele telefoons aan. Voor een bepaalde maandelijkse vergoeding krijgt u het geselecteerde model. Deze optie is ideaal als je altijd over de nieuwste modellen wilt beschikken. Je betaalt er een tijdje voor, dan breng je hem terug en koop je een nieuwe. Als u uw bestaande wilt behouden, betaalt u eenvoudigweg een vast bedrag (het is meestal niet hoog) en het is van u.

Telefoons met korting van mobiele operators zijn een bepaalde vorm van verhuur. Wanneer je het gekozen tarief afspreekt, krijg je de telefoon voor een gunstig bedrag en kun je hem als het ware in termijnen krijgen. Het contract voor deze diensten wordt doorgaans aangegaan voor een bepaalde periode. Als u het eerder heeft opgezegd, moet u de telefoon retourneren of de resterende prijs betalen, bepaald door de operator.

Mobiele telefoon op afbetaling

Een van de populaire varianten van het aanschaffen van een nieuwe mobiele telefoon is aankoop op afbetaling. Dit wordt door vrijwel iedere verkoper aangeboden via afbetalingsbedrijven. De keuze aan afbetalingsopties is erg gevarieerd. Er is een optie om in drieën te kopen, waarbij u het eindbedrag in drie termijnen verdeelt en slechts minimale of geen rente betaalt. Een andere optie is het zogenaamde uitgestelde betalen, waarbij je een bepaalde periode de tijd hebt om de volledige prijs van de telefoon te betalen. Als u niet kunt betalen, kunt u een periodiek afbetalingsplan aanvragen en via dit formulier betalen. Ten slotte blijft de klassieke optie van afbetaling bestaan. Deze optie is bovendien zeer flexibel. U kiest zelf de aflossingsperiode, het aantal termijnen of de hoogte ervan. Houd er rekening mee dat hoe lager de afbetaling en hoe langer u terugbetaalt, hoe meer de lening u kost. Sommige bedrijven doen verschillende acties voor potentiële klanten, waarbij je in termijnen kunt inkopen zonder verhoging. U betaalt dus slechts zoveel als u leent.

Een mobiele telefoon kunt u in termijnen betalen, direct in de winkel of online als u daar winkelt. De verwerking is snel en eenvoudig.

Lening voor een nieuwe telefoon

Degenen die zich met hun eigen geld geen nieuwe telefoon kunnen veroorloven en zich niet op hun gemak voelen bij een verkoop op afbetaling, lenen er meestal een. Omdat iedereen snel moet shoppen, geen zin heeft in langdurige en ingewikkelde procedures, kiest men vaak voor een online lening. Vanwege hun grote hoeveelheid en verschillende kwaliteit si vergelijk de aanbiedingen zorgvuldig, bijvoorbeeld Tady. Dit bespaart u een hoop geld en zorgen. De lening kan ook nuttig zijn bij reparaties, die duurder zijn, maar tegelijkertijd nog steeds voordeliger dan de aanschaf van een nieuw toestel. Het voordeel van de lening is niet alleen een snelle afhandeling, maar ook een grote flexibiliteit en de mogelijkheid om de voorwaarden naar behoefte te stellen. Daarentegen krijg je bij dit type lening kleinere bedragen met een korte aflossingsperiode.

Let tegelijkertijd op de voorwaarden van het contract, de rentetarieven, vergoedingen of boetes. Deze kunnen duurder zijn dan de lening zelf.

Gezien het feit dat mensen in Tsjechië meestal telefoons kopen voor een prijs tussen de 4 en 9 duizend. CZK, meestal is een kleine lening voldoende. Wil je een mobiele telefoon in een hogere prijsklasse, geef dan de voorkeur aan een klassieke consumentenlening, die doorgaans goedkoper is met een langere aflossingstermijn. U krijgt een groter bedrag en meer tijd om terug te betalen.

Mobiele telefoon lening? Ja of nee

Het is altijd beter om schuldenvrij te zijn. Dit is echter niet altijd mogelijk en een mobiele telefoon is voor velen een onmisbaar iets, of het nu om werk- of gezinsredenen is. In veel gevallen kun je niet eens een goedkoper model kopen, omdat je de juiste apparatuur nodig hebt om het naar behoren te laten functioneren. Dan is het beter om te lenen dan om niet te hebben.

Geld voor een nieuwe mobiele telefoon? Waar te nemen en niet te stelen? (2024)

FAQs

Wat moet je doen als je een nieuwe telefoon koopt? ›

  1. Zet je nieuwe apparaat aan.
  2. Tik op Starten.
  3. Maak verbinding met een wifi-netwerk als dit wordt gevraagd.
  4. Kies ervoor om apps en gegevens vanaf je oude apparaat te kopiëren. ...
  5. Check je sms'jes, foto's en video's.

Hoe krijg je een telefoon gratis zonder te betalen? ›

Door de overheid ondersteunde programma's zoals Lifeline kunnen gratis of zeer goedkope basistelefoons met serviceplannen aanbieden aan degenen die in aanmerking komen op basis van een laag inkomen . Sommige providers bieden gratis telefoons aan wanneer u zich aanmeldt voor een van hun plannen, maar u moet nog steeds maandelijks betalen voor de mobiele service. Lees altijd de kleine lettertjes.

Wat te doen als je telefoon gestolen is in het buitenland? ›

Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie, ook bij diefstal in het buitenland. Bewaar de bevestiging van je aangifte, deze heb je nodig voor je verzekering. Neem contact op met je verzekeraar. In sommige gevallen valt een gestolen telefoon onder de dekking van je inboedel- of reisverzekering.

Wat is de beste tijd om een nieuwe telefoon te kopen? ›

Een ander moment om voordelig een nieuwe smartphone te scoren, is tijdens kortingsdagen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld dagen als Black Friday en Cyber Monday. Tijdens zulke kortingsdagen stunten veel winkels en webshops met hoge kortingen. Daarmee is het dan ook een slim moment om een telefoon te bestellen.

Hoe zet ik alles van mijn oude telefoon naar nieuwe telefoon? ›

Op je oude apparaat
  1. Open de Google-app op je oude apparaat.
  2. Zoek naar mijn apparaat instellen .
  3. Tik op Volgende.
  4. Bij de melding 'Aan de slag', tik je op Volgende.
  5. Check of de vormen en cijfers op beide telefoons overeenkomen.
  6. Tik op Volgende. ...
  7. Kies de apps en gegevens die je wilt kopiëren.

Hoe kan ik een gratis telefoon krijgen zonder activeringskosten? ›

Als u op zoek bent naar een gratis mobiele telefoon zonder aanbetaling en zonder activeringskosten, kunt u het beste in aanmerking komen voor het Lifeline-programma of aanbiedingen bekijken van aanbieders zoals Assurance Wireless of SafeLink Wireless .

Wie biedt gratis telefoons aan bij overstap? ›

Verizon draadloos

Verizon biedt vaak promoties voor gratis telefoons wanneer u overstapt naar hun 4G LTE/5G-netwerk. Dit moet u weten: Wie komt in aanmerking? Om in aanmerking te komen, moet u van provider wisselen en/of een nieuwe lijn activeren op een in aanmerking komend abonnement.

Hoe werken gratis telefoons? ›

Als u voldoet aan de vereisten voor inruil en onbeperkt abonnement, is het laatste aspect van de meeste gratis telefoonpromoties dat de kosten van het apparaat binnen een bepaalde tijd op uw account worden bijgeschreven . AT&T vermeldt bijvoorbeeld momenteel de 128GB iPhone 13 als gratis bij een inruil en onbeperkt abonnement.

Wat gebeurt er als ik mijn telefoon in het buitenland verlies? ›

Maak een back-up en wis al uw gegevens op afstand

Moderne apparaten hebben functies waarmee u een back-up van uw gegevens vanaf uw apparaat kunt maken en uw gegevens op afstand kunt wissen. Of u nu een iPhone of Android-apparaat gebruikt, u kunt inloggen op uw cloudaccount en op afstand een back-up en verwijdering van gegevens activeren.

Wat kunnen dieven met een gestolen telefoon? ›

Zo kan een gestolen mobiele telefoon direct worden verkocht op marktplaats voor een mooie prijs. Daarnaast kiezen sommige dieven ervoor om de telefoon uit elkaar te halen en de verschillende onderdelen te verkopen. Dat maakt de telefoon meteen onherkenbaar, terwijl criminelen er wel geld aan verdienen.

Is je telefoon verzekerd bij reisverzekering? ›

In de meeste gevallen valt het verlies of diefstal van je telefoon onder je reisverzekering.

Wat zijn de beste telefoons 2024? ›

Beste Android telefoon van 2024
  • Xiaomi 13.
  • Oppo Reno8 Pro.
  • OnePlus 10 Pro.
  • Oppo Reno10 Pro.
  • Samsung Galaxy S23 Ultra.
  • Google Pixel 8 Pro.
  • Samsung Galaxy Z Fold5.
  • Samsung Galaxy S24 Plus.
May 1, 2024

Wat is beter een Samsung of een iPhone? ›

Apple is beter dan Samsung op het gebied van beveiliging. Dit betekent dat iOS over het algemeen nét iets veiliger is dan Android. Dit komt omdat Android een open besturingssysteem is en iOS specifiek door en voor Apple is ontwikkeld. Op het gebied van prijs is Samsung juist weer beter dan Apple.

Welke telefoon gaat het snelst kapot? ›

Vooral de schermen van de Samsung S8 en S8+ waren er het ergste aan toe, terwijl andere toestellen het tot 100 keer vallen konden volhouden met slechts een paar krasjes of deukjes. De breekbare iPhone deed het veel beter, maar ook daar moet je natuurlijk nog steeds voorzichtig mee omgaan.

Wat moet ik doen als ik een nieuwe telefoon krijg? ›

Schakel uw oude telefoon uit voordat u uw nieuwe telefoon inschakelt en activeert . Laad uw nieuwe telefoon volledig op voordat u het activeringsproces start. Bepaal of voor uw nieuwe telefoon een simkaart nodig is. De simkaart is mogelijk al geïnstalleerd of u moet deze mogelijk in de simkaarthouder van uw nieuwe telefoon plaatsen.

Is het goed om je oude simkaart in een nieuwe mobiel te doen? ›

Zolang de simkaart in de andere telefoon past kun je er gewoon gebruik van maken. Het is dus niet zo dat de telefoon buiten werking raakt. Of en hoe je gebruik maakt van het mobiele netwerk heeft namelijk met de simkaart te maken.

Hoe zet je simkaart over op nieuwe telefoon? ›

Hoe verwissel je een simkaart?
  1. Druk met het bijgeleverde pinnetje of een paperclip in het gaatje van het simkaart-vakje. ...
  2. Nu kun je je oude simkaart eruit halen.
  3. Stop je nieuwe simkaart in het vakje.
  4. Schuif het vakje terug in je telefoon.
  5. Nu kun je je simkaart activeren. ...
  6. Je simkaart is nu klaar voor gebruik.
Jul 19, 2023

Kan ik mijn nieuwe telefoon al gebruiken? ›

Nieuwe telefoon kun je meteen gebruiken. Lening oude blijft natuurlijk wel de resterende contractduur doorlopen.

Top Articles
Florida Lotto Stats | Commonly Drawn Numbers
Indiana Hoosier Lottery (IN) - Winning Numbers & Results
Shadle Park big-play combo of Hooper-to-Boston too much for Mt. Spokane in 20-16 win
Amazon Warehouse Locations - Most Comprehensive List 2023
Beach Umbrella Home Depot
Navicent Human Resources Phone Number
3472542504
Weather Radar For East Coast
Msu Ro
Uta Frontrunner Twitter
Schmidt & Schulta Funeral Home Obituaries
Paulette Goddard | American Actress, Modern Times, Charlie Chaplin
Timothy Warren Cobb Obituary
Asoiaf Spacebattles
Fragments Of Power Conan Exiles
How to Sign Out of Microsoft Outlook: Step-by-Step Guide - Solve Your Tech
Legend Of Krystal Forums
The Emergent Care Clinic Hesi Case Study
Uga Im Leagues
Craigslist Chester Sc
Kirksey's Mortuary Obituaries
Truist Business Checking: 2024 Review
Wharton Funeral Home Wharton Tx
Watch Psychological Movies Online for FREE | 123Movies
Craigslist Apts Near Me
Dell Optiplex 7010 Drivers Download and Update for Windows 10
Sprinter Tyrone's Unblocked Games
Todos los dress codes para hombre que existen, explicados
Highway 420 East Bremerton
How to Watch Romanian TV Abroad in 2024 - Fast Streaming Awaits
Best 43-inch TVs in 2024: Tested and rated
Dom's Westgate Pizza Photos
Samantha Lyne Wikipedia
Foley Housing Authority Photos
Hewn New Bedford
South Carolina Title Transfer Does Sc Require Notary Seal For Auto Title Transfer
How Much Does Hasa Pay For Rent 2022
Buzzn Dispensary
Indiana Immediate Care.webpay.md
Alaska State Troopers Dispatch
Thomas E Schneider Jeopardy
Horoscope Today: Astrological prediction September 9, 2024 for all zodiac signs
How to Watch Age-Restricted YouTube Videos Without Signing In
Congdon Heart And Vascular Center
Www.cvs/Otchs/Simply
P1 Offshore Schedule
Damaged car, damaged cars for sale
Saqify Leaks
Criagslist Orlando
Rs3 Spectral Spirit Shield
Captain Phillips Full Movie Free
Dean Dome Seating Chart With Rows And Seat Numbers
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated:

Views: 5611

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.