Nieuwe Citroën C3 Aircross is een 7-zitter – Autointernationaal.nl (2024)

Door Toralt Deinum Introductienieuws

Citroën heeft eindelijk de nieuwe C3 Aircross onthuld. De nieuwe editie is een 7-zits SUV. De neef van de Opel Frontera is een directe rivaal van de Dacia Bigster die volgend jaar gelanceerd wordt. Die koppelt eveneens scherpe prijzen aan een zee van ruimte. Waar de Bigster volwaardige hybride techniek in de aanbieding heeft, pakt de nieuwe C3 Aircross uit met een volledig elektrische aandrijflijn en een mild hybride uitvoering. In september of oktober arriveert hij bij de Citroën dealers in de showroom.

Het verstoppertje-spel is voorbij voor de C3 Aircross. Citroën heeft namelijk de eerste officiële beelden van haar nieuwe compacte SUV voor Europa vrijgegeven, bijna een jaar na het debuut van de versie die bestemd is voor opkomende markten in Zuid-Amerika en Azië. De nieuwe C3 Aircross toont heel duidelijk de jongste designtaal van het merk. Daar konden wij voor het eerst kennis mee maken toen Citroën de Oli conceptstudie presenteerde. Ook de nieuwe C3 is in deze stijl ontworpen. Beide Citroën modellen zijn gebaseerd op het zogeheten Smart Car platform, dat de fabrikant ingrijpend heeft aangepast om aan de eisen van ons continent te voldoen.

Nieuwe Citroën C3 Aircross is een 7-zitter – Autointernationaal.nl (2)

Citroën is in haar persbericht niet erg scheutig met informatie over de nieuwe C3 Aircross. Wel maakt de fabrikant de lengte van het model bekend: 4,39 meter. Daarmee is de nieuwe C3 Aircross liefst 23 centimeter langer dan de vorige generatie. Het grotere formaat heeft als voordeel dat de SUV nu plaats biedt aan 7 passagiers. Over de overige afmetingen zegt de Franse autofabrikant voorlopig nog niets en kondigt alleen “een hele lange wielbasis aan, de grootste in zijn segment”. Citroën belooft ook “voldoende ruimte voor de inzittenden op de derde rij”. Voor hen zijn er uitklapbare stoelen. Net als bij de Opel Frontera zal de maximale inhoud van de kofferbak (met alle stoelen achterin neergeklapt) rond de 1.600 liter liggen.

Nieuwe Citroën C3 Aircross is een 7-zitter – Autointernationaal.nl (3)

De nieuwe generatie C3 Aircross ziet er veel robuuster uit dan de eerste generatie die in 2017 werd gelanceerd. De carrosseriepanelen zijn hoekig van vorm. De groeven op de motorkap en de gebogen spatborden geven het gevoel dat de SUV zijn spieren laat zien. Dat geeft de Citroën meer karakter. Sommige rondingen blijven bestaan, maar over het algemeen is de nieuwe C3 Aircross meer vierkant geworden. Het model beschikt over een groter spoorbreedte en is geschikt voor forse wielen.

Nieuwe Citroën C3 Aircross is een 7-zitter – Autointernationaal.nl (4)

Klanten kunnen aan hun C3 Aircross een personal touch geven door te opteren voor een two-tone lak. Aan de voorkant is de C3 Aircross voorzien van het nieuwe ovale logo van het merk, terwijl hij aan de achterkant trots het toevoegsel ‘Aircross’ toont. Onderaan de achterklep staan ​​de woorden ë-C3, wat ons eraan herinnert dat het voertuig is afgeleid van deze hatchback en dat hij in Europa verkrijgbaar zal zijn in een volledig elektrische uitvoering.

Nieuwe Citroën C3 Aircross is een 7-zitter – Autointernationaal.nl (5)

Net als de nieuwe C3 vertrouwt de 7-zits SUV op 2 aandrijfsoorten: volledig elektrisch en mild hybride. De laatste versie beschikt over een 48 Volt systeem en een 1,2 liter 3 cilinder motor die goed is voor 136 pk. De elektrische variant wordt leverbaar met 136 of 156 pk. Ze moeten respectievelijk een actieradius van ongeveer 300 en 400 km (WLTP) hebben. Deze specificaties kennen wij reeds van onder andere de C4 (X), maar de C3 Aircross staat op een ander platform. Dat heet ‘Small Car’ en is eenvoudiger van opzet dan de (e-)CMP architectuur. Dit betekent dat Citroën met de C3 Aircross prijstechnisch scherper aan de wind kan gaan varen.

Nieuwe Citroën C3 Aircross is een 7-zitter – Autointernationaal.nl (6)

Achter het stuur domineert de bestuurder de weg vanuit een verhoogde zitpositie. Citroën heeft geen foto’s van het interieur van de C3 Aircross vrijgegeven, maar uit betrouwbare bron heeft Autointernationaal.nl vernomen dat het dashboard identiek zal zijn aan dat van de Frontera en dat er dus niet gebruik gemaakt wordt van de boordplank van de C3. Op de foto is goed te zien dat er 2 schermen van elk 10 inch zijn. Die zijn naast elkaar geplaatst op een console met een zeer verfijnd ontwerp. Het ene scherm is het instrumentarium en de tweede is van het aanraaksoort om het infotainmentsysteem mee te bedienen. Daarvoor kan overigens ook de smartphone gebruikt worden. Die telefoon kan de bestuurder dan in een gekoelde inductielader plaatsen.

Nieuwe Citroën C3 Aircross is een 7-zitter – Autointernationaal.nl (7)

Volgens informatie van Autointernationaal.nl zal de C3 Aircross worden geproduceerd in Trnava, Slowakije. Citroën meldt dat de SUV komende zomer bij de dealers arriveert. De fabrikant zet flink in op deze carrosserievorm, aangezien de verkoop van SUV modellen in het B segment sinds 2020 die van hatchbacks in Europa overtreft. Citroën zal net als bij de nieuwe C3 het geval is de klant verrassen door bijzonder aantrekkelijke prijzen aan te bieden. Wordt vervolgd!

Citroën C3 Aircross

Nieuwe Citroën C3 Aircross is een 7-zitter – Autointernationaal.nl (2024)
Top Articles
How To Make iRacing Look Real - Perfect iRacing Graphic Settings!
iRacing Development Update - February 2024 - iRacing.com
# كشف تسربات المياه بجدة: أهمية وفوائد
Butte Jail Roster Butte Mt
Vons Credit Union Routing Number
Att Login Prepaid
Tmobile Ipad 10Th Gen
Food Universe Near Me Circular
Cherry Downloadcenter
Drift Boss 911
Minneapolis Rubratings
Love In The Air Ep 2 Eng Sub
Clarita Amish Auction 2023
Leo 2023 Showtimes Near Amc Merchants Crossing 16
Maya Mixon Portnoy
Wmlink/Sspr
8 Garden Sprayers That Work Hard So You Don't Have To
Food And Grocery Walmart Job
How To Find IP Address From Discord | ITGeared
Craigslist Jobs Glens Falls Ny
60 Days From May 31
라이키 유출
Cvs Newr.me
Craigslist Motorcycles Salem Oregon
Learning Channel Senior Living
-apostila-de-ingles-cn-epcar-eam-essa-eear-espcex-afa-efomm-en-e-ita-pr f3476c8ab0af975f02f2f651664c5f13 - Matemática
Dash Ag Grid
Mcclure Nba Dfs
Receive Sms Verification
9294027542
Watch ESPN - Stream Live Sports & ESPN Originals
Currently Confined Coles County
Welcome To Vioc Pos
Megan Montaner Feet
How To Get Coins In Path Of Titans
The Listings Project New York
Today's Wordle Mashable
Is Glassagram Illegal
Dallas College Radiology Packet
Weather Radar Jamestown
Erskine Plus Portal
Sam's Club Gas Price Hilliard
Arcane Stitch Divinity 2
Rubmd.com.louisville
Uw Oshkosh Wrestling
M7 Bus
Busted Bell County
Experity Installer
Breitling ENDURANCE PRO X82310E51B1S1 für 2.885 € kaufen von einem Trusted Seller auf Chrono24
Daily Cryptoquip Printable
Level A Sarasota
3220 Nevada Terrace Ottawa Ks 66067
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated:

Views: 6694

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.